Torskblock med dill och kaviar

Hej,

All mat på den här sidan är inte onyttig. Jag skulle inte säga att jag egentligen lagar mycket onyttig mat utan att jag beskriver bara några av mina favoritrecept som ofta tenderar att ha en del grädde i sig. Torskblock med dill och kaviar är en rätt som följt med mig sedan jag knappt kunde gå. Jag minns att mamma gjorde den ganska ofta när vi var små. Den är både enkel och går snabbt att göra.

Vi brukar är äta den tillsammans med potatis. Så jag rekommenderar att man börjar med att skala potatis och sätter dem på plattan. Fisken kommer ta ungefär 25 minuter att göra så det blir ganska lagom timat att börja med potatisen.

Ingredienser:

  • 1 paket frusna torskblock ca 400gram
  • 2 tomater
  • Smör
  • 2dl Matlagningsgrädde
  • 1 paket frusen dill
  • 1 msk pressad citron
  • salt, peppar
  • Kaviar

Börja med att skära den frusna torsken i block om ca 2*10 cm. Det går utmärkt att tina fisken innan man börjar om man tycker det är lättar att skära då. Lägg sedan fisken i en ugnssäker form. Skiva tomaterna och lägg ett par rejäla klickar smör på fisk och tomater. Sedan brukar jag peppra och salta. Hellre för mycket peppar än för lite. Salt är inte lika viktigt här eftersom kaviaren är lite salt med. Strö över rikligt med dill och kläm sedan ut lite kaviar på i ett vackert mönster uppe på. (kaviar efter smak.) Jag brukar dra tuben över fisken fram och tillbaka några gånger. Sist tillsätter jag citronen och grädden.

Det bästa sättet att tillaga den här rätten är faktiskt i micron. Ställ micron på högsta effekt under 15 min. Sedan är det klart. Då har kaviaren fått en mörkar färg och smakar helt fantastiskt. Om du föredrar att använda ugnen så skulle jag ställa in fisken på ca 200 grader under upp till 30 minuter beroende på hur fryst fisken var från början.

Den här rätten är både vacker att titta på och riklig på smak. Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>