Spaghetti Köttfärssås

Spagetti och köttfärssås

Jag är en stor pasta och köttfärssås älskar! Jag tycker om smakrik mat, annars kan det kvitta. Därför vill jag att min köttfärssås ska ha flera olika smaker i sig. Jag söker söttma, syrlighet och styrka på samma gång. En kebab tröttnar man snabbt på smaken för att den är enformig. Den är underbar I början, men snart blir smaken bara monton. Med köttfärssåsen finns det så många smaker att man aldrig tröttnar! Jag kan äta köttfärssås och spagetti 10 dagar i rad och jag tycker den är lika god den elfte dagen.

 

Här kommer ingredienserna:

 

  • 3 lökarSpaghetti Köttfärssås
  • 0,5 kg blandfärs
  • 2dl matlagningsgrädde
  • 1,5dl ketchup
  • salt
  • peppar
  • 3 köttbuljongtärningar ( eller kalvfond, touch of taste)
  • 5 vitlöksklyftor
  • 12 soltorkade tomater
  • 1-2dl vitt vin

Något riktigt starkt, cayenne peppar är ganska mesigt så man får använda mycket. Alternativt Habanero eller någon annan riktigt stark krydda. Brassa på bara…

Jag är inget fan av krossade tomater, om man ändå vill ha i tomater mer än ketchup så rekommenderar jag att man lägger i färska tomater vilket ger en härlig färg och smak.

Hacka löken och fräs den tillsammans med köttfärsen. När det är klart häll i vinet, ketchupen och resten av ingredienserna. Krydda efter behag. Låt det stå och puttra en stund… ca 10 minuter medan spagettin kokar.

Pasta tips. Jag köper alltid Barilla. Kokar den exakt 8 min (om det står det på paketen.) Lägg i rikligt med salt! Det är svårt att ha för mycket salt i, tro mig jag har provat många gånger.)

 

 

Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>